Hírek

Gyümölcsöt érlel a borbarátnők munkája

2014. március 04.

Nyomtatás

Magas színvonalú gasztroélmény, kiváló programok és fergeteges jókedv jellemezte a Tokaji Borbarátnők 10. alkalommal megrendezett jubileumi jótékonysági bálját, melyet március 1-én tartottak Mádon. A Borbarátnők farsangi rendezvényét ma már nem csak Hegyalján jegyzik, hanem országszerte számon tartják, és a vendégek az ország különböző területéről érkeztek.

„Nagyon örülünk annak, hogy a Tokaji Borbarátnők bálja ennyire népszerű, amit igazán bizonyít, hogy az idén már jó előre elfogytak a belépőjegyek – mondja Kulcsár Edit, a Társaság elnöke. – Fontos dolog ez, hiszen Társaságunk egyik küldetése ennek a csodálatos országrésznek, Tokaj-Hegyaljának népszerűsítése és kiváló boraink megismertetése idehaza és természetesen külföldön is.”

 

A Borbarátnők ezen törekvését minden bizonnyal jól segíti a bál két díszvendége is. Az Egyesült Államokból érkezett Kalifornia legbefolyásosabb borszakértő újságírója, Pierce Carson, a Napa Valley Register főszerkesztője, míg a briteket Caroline Gilby, master of wine, nemzetközileg jegyzett kiváló borszaktekintély képviselte. Carson úr nem csak a bálon vett részt, hanem négy napot töltött a borvidéken, számos borászatba látogatott el, és megismerkedhetett a régió borászaival, kiváló boraival.

 

A jótékonysági bál idei célja Szent Orbán ereklyéjének széles körben való megismertetése, a hozzá kötődő éves zarándoklat támogatása. Kevesen tudják, hogy a bor, a borászok, vincellérek és kádárok védőszentjének ereklyéje Tokaj-Hegyalján, Monokon található a római katolikus templomban. A Tokaji Borbarátnők kezdeményezésére és szervezésében tavaly első alkalommal egész Tokaj-Hegyalját „bejárta” a szent ereklye, községről-községre jártak, ahol papi áldással, énekkel, tánccal, jó borokkal várták a zarándokokat. A Borbarátnők most is azon fáradoznak, hogy ez az igazán különleges közösségi megmozdulás évről évre ismétlődő eseménnyé válhasson.

 

A hatfogásos menü sort a Borbarátnők és a Mádi Kör boraihoz Jakabffy László és Ruprecht László komponálta a Stílusos Vidéki Éttermiség részvételével:

Gusteau Kulináris Élményműhely, Mád

Macok Bisztró és Borbár, Eger

Walter vendéglő, Perbál

Viator Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

Chianti Étterem, Veszprém

Baricska Csárda, Balatonfüred

Manga Gasztroműhely, Etyek

Ikon Étterem, Debrecen

Mandula Étterem, Villány

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel, Tállya

Primás Pince, Esztergom

Cloid New Yorkban, Nyíregyháza

 

A bál fergeteges hangulatáról a Vivat Bachus énekegyüttes művészei gondoskodtak.

 

Fotók a rendezvényről:

  • A bálterem
  • Pierce Carson, a Napa Valley Register főszerkesztője
  • Caroline Gilby, master of wine

Béres Szőlőbirtok
és Pincészet

Hírlevél


Leiratkozás Feliratkozás

Kosár 0

A még kellemesebb felhasználói élmény érdekében, weboldalunkon mi is cookie-kat használunk. A cookie-k használatáról további információt Adatvédelmi tájékoztatónkban olvashat. Elfogadom