Hírek

Új ruhában a Béres borok!

2015. december 03.

Nyomtatás

Már több mint egy éve készülünk arra, hogy valamennyi Béres bor új arculatot kapjon, ennek eredményét most végre a borkedvelők is láthatják.

 

A Béres Szőlőbirtok és Pincészet számára nemcsak a szüret miatt volt izgalmas az idei ősz. Már több mint egy éve készülünk arra, hogy valamennyi Béres bor új arculatot kapjon, ennek eredményét most végre a borkedvelők is láthatják.

 

A borászat működésének első 10 éve után megérett a helyzet arra, hogy valamennyi Béres bor egységes megjelenést kapjon. 2014 nyarán pályázatot írtunk ki az arculat megújítására, amelyben a szempontok közt szerepelt az egységesség, a letisztultság és az egyediség. Feladat volt a kétféle termékkategória, az alapborok és a prémium borok megkülönböztetése is. A pályázat végeredményeként Rekeczki Roland grafikus (Sabotagegraphic) tervét választottuk boraink új arculatául.

 

A tervező maga így írt a címkékről:

„A tervezésekor fontosnak tartottam, hogy a Béres csepp motívuma valamilyen formában visszaköszönjön a címkén. Azon gondolkodtam először, hogy milyen módon lehetne összekapcsolni a csepp formát a borral. Úgy érzem, végül sikerült megoldanom a felvetést, a címke felső részén lévő ívek a dűlőket szimbolizálják, melyek folytatásaként „megszületik” a bor, csepp alakjában. Az alapborok frissebb, élénkebb, fiatalosabb színvilágot hordoznak, míg a prémium borok mélyebbet, komolyabbat, elegánsabbat, melyek prémium voltát a fémes prégfólia képviseli.”

 

Rekeczki Roland a tervezőgrafikus szakma legrangosabb hazai versenyén, az Arany Rajzszög pályázaton is elindult, munkái között a Béres Szőlőbirtok borainak új arculatával, és büszkeségünkre az Utóbbi Évek Tervezőgrafikai Tevékenységéért járó Aranyrajzszög Díjat (amelyet afféle kis életműdíjnak is tekintenek) ebben az évben a zsűri Rolandnak ítélte.

 

Az új címkecsalád folyamatosan veszi majd át a korábbi Béres-címkék helyét, a Béres Must 2015, a Félédes Hárslevelű 2014, a Naparany 2013 és a Tokaji Cuvée 2013 már az új címkével kaphatóak! 

 

 


Béres Szőlőbirtok
és Pincészet

Hírlevél


Leiratkozás Feliratkozás

Kosár 0

A még kellemesebb felhasználói élmény érdekében, weboldalunkon mi is cookie-kat használunk. A cookie-k használatáról további információt Adatvédelmi tájékoztatónkban olvashat. Elfogadom