Webáruház / Béres Tokaji Magita Cuvée 2013

Béres Tokaji Magita Cuvée 2013

évjárat: 2013
jelleg: édes
fajta: cuvée

Nyomtatás

Analitika

űrtartalom: 0,5 l
alkoholfok: 12,5 %
savtartalom: 6,8 g/l
maradék cukor: 104 g/l

Borleírás

A halvány aranyszínű bor illata aszalt kajszit, narancsot és gyógynövényeket juttat az eszünkbe. Ahogy megkóstoljuk ezt a klasszikus hegyaljai fajtákból készített késői szüretelésű bort, ugyanez a gazdag, gyümölcsös-mézes ízvilág áll a középpontban. Mindezt a maradékcukor-tartalom adta édesség és az olajos érzet még dúsabbá teszi. A savak izgalmas szerkezetet adnak a bornak, mely hosszú lecsengésében fűszeres, grépfrútos zamatokkal búcsúzik. Integrált elemekkel bíró, kerek bor.

 

Desszertekhez, fűszeres ételekhez ajánljuk. 

Díjak, elismerések

Recept:

Magita csemege pirított mandula forgáccsal

Hozzávalók
Hozzávalók (4 főre): 5 db tojás, 10 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 15 dkg vegyes gyümölcskeverék (málna, szeder, ribizli), 1 csomag vaníliás...

Tovább

Árlista letöltése

Recept:

Magita csemege pirított mandula forgáccsal

Hozzávalók

Hozzávalók (4 főre): 5 db tojás, 10 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 15 dkg vegyes gyümölcskeverék (málna, szeder, ribizli), 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag csokoládé puding, 10 dkg mandulaforgács, 1 dl tejszínhab, 0,5 l tej.


Elkészítés módja

A tojásból, lisztből, cukorból, sütőporból, kakaóporból kakaós piskótalapot sütünk. Tejből és a pudingporból csokoládépudingot készítünk. A vegyes gyümölcsből szirupot főzünk. Ha az alapanyagok kihűltek, veszünk egy mélyebb tálat, és az aljára rakjuk a piskótalapot, ezt meglocsoljuk a gyümölcssziruppal, majd megkenjük a csokoládépudinggal. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, míg elfogynak az alapanyagok. Tálalásnál kanálnyi galuskákat szaggatunk belőle, tányérra helyezzük. A finom csemegét tejszínhab rózsával díszítjük, és megszórjuk pirított mandulaforgáccsal.


Borajánló

Béres Magita Cuvée

 

Béres Webáruház

Kosár 0