Webáruház / Béres Tokaji Lőcse Furmint 2013

Béres Tokaji Lőcse Furmint 2013

évjárat: 2013
jelleg: száraz
fajta: furmint

Nyomtatás

Analitika

űrtartalom: 0,75 l
alkoholfok: 14,5 %
savtartalom: 6,9 g/l
maradék cukor: 5,9 g/l

Borleírás

Citromsárga színű bor. A pohárba szagolva a sárga húsú gyümölcsök mellett hordós érlelésből fakadó pörkölési jegyeket is érzünk. Az almát, barackot idéző aromák a vaníliás, fűszeres zamatokkal együtt gondoskodnak arról, hogy az íz világ tartalmas és összetett legyen. Különleges ásványosság és élénk savak jellemzik ennek a dűlőszelektált furmintnak a karakterét. Komoly beltartalommal bíró, nagytestű, fejlett bor, amely hosszan időz a szájban.

 

Vadételek és más vörös húsok mellé is ajánljuk. Birtokunk elsőszámú száraz bora.

Díjak, elismerések

Recept:

Szarvaspörkölt Fővadász módra

Hozzávalók
Hozzávalók (4 főre): 80 dkg szarvashús, 2 fej vöröshagyma, 2 kiskanál fűszerpaprika, 10 dkg zsír, 5 dkg lecsó, ½ kávéskanál kakukkfű, 10 dkg vargányagomba, 5 dkg...

Tovább

Recept:

Szürkemarhapörkölt túrós erdőhorváti pereccel

Hozzávalók
Hozzávalók (4 főre): 80 dkg szürkemarha hús, 2 fej vöröshagyma, 2 kk. fűszerpaprika, 10 dkg zsír, 10 dkg lecsó, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, babérlevél, őrölt...

Tovább

Árlista letöltése

Recept:

Szarvaspörkölt Fővadász módra

Hozzávalók

Hozzávalók (4 főre): 80 dkg szarvashús, 2 fej vöröshagyma, 2 kiskanál fűszerpaprika, 10 dkg zsír, 5 dkg lecsó, ½ kávéskanál kakukkfű, 10 dkg vargányagomba, 5 dkg áfonyalekvár, só, bors, babérlevél.

 

Elkészítés módja

A szarvashúst egyforma nagyságú kockákra vágjuk, és nagyon jól megmossuk. A finomra vágott vöröshagymát a zsírban megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, majd belerakjuk a szarvashúst. A húst ízesítjük sóval, borssal és a fűszerekkel. Fedő alatt puhára pároljuk. Mikor már majdnem megfőtt, belerakjuk a vargányagombát és az áfonyalekvárt, majd készre pároljuk, burgonyakrokettel kínáljuk.


Borajánló

Béres Tokaji Késői Szüretelésű Hárslevelű

 

Recept:

Szürkemarhapörkölt túrós erdőhorváti pereccel

Hozzávalók

Hozzávalók (4 főre): 80 dkg szürkemarha hús, 2 fej vöröshagyma, 2 kk. fűszerpaprika, 10 dkg zsír, 10 dkg lecsó, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, babérlevél, őrölt kömény, 3 köteg erdőhorváti perec, 10 dkg teavaj, 1 pohár tejföl, 20 dkg túró

 

Elkészítés módja

A marhahúst jól megmossuk, és kockákra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát a zsírban megpirítjuk, és a pirospaprikával meghintjük, hozzáadjuk a lecsót, majd belerakjuk a marhahúst. A húst ízesítjük sóval, borssal és a fűszerekkel. Fedő alatt készre pároljuk. A perecet nagyobb darabokra törjük, és forró vizet öntünk rá. Addig áztatjuk, míg megpuhul, majd leszűrjük. A teavajban megpirítjuk a tejfölt, majd a perecre öntjük, rámorzsoljuk a túrót, és megsózzuk. A pörköltet a túrós pereccel tálaljuk.

 

Borajánló

Béres Tokaji Száraz Szamorodni

 

Béres Webáruház

Kosár 0