Webáruház / Béres Tokaji Holdezüst Cuvée félszáraz 2014

Béres Tokaji Holdezüst Cuvée félszáraz 2014

évjárat: 2014
jelleg: félszáraz
fajta: cuvée

Nyomtatás

Analitika

űrtartalom: 0,75 l
alkoholfok: 13,5 %
savtartalom: 9,1 g/l
maradék cukor: 11,4 g/l

Borleírás

A halvány aranyszínű, furmint és hárslevelű házasításából született bor illatát elsőre méz tölti meg, amelyhez idővel kajszi, birs és fűszerek csatlakoznak. A korty karakterét az izgalmas savak és az ezekhez kapcsolódó zöldcitromos, grépfrútos jegyek határozzák meg. Kerekségét a néhány gramm maradék cukor és az ízvilág mangós, licsis, marakujás zamatai adják.

 

Holdfényes nyári estéken, baráti találkozásokhoz kötelező!

Recept:

Erdeinkben szedett gombákkal töltött batyuk, zöldfűszeres mártással

Hozzávalók
Hozzávalók (4 főre): 40 dkg vajas tészta, 1 tojás, 50 dkg erdei gomba (vargánya, rókagomba, stb.), 10 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 dl tejszín, 1 közepes fej vöröshagyma, 1...

Tovább

Recept:

Vajhal Holdezüst tükrében színes zöldségekkel

Hozzávalók
Hozzávalók (4 főre): 80 dkg vajhal, 2 dkg liszt, 1 dl tejszín, 2 dkg vaj, só, bors, 2 dl Béres Holdezüst Cuvée, 60 dkg zöldköret (sárgarépa, karfiol, brokkoli), olaj a...

Tovább

Árlista letöltése

Recept:

Erdeinkben szedett gombákkal töltött batyuk, zöldfűszeres mártással

Hozzávalók

Hozzávalók (4 főre): 40 dkg vajas tészta, 1 tojás, 50 dkg erdei gomba (vargánya, rókagomba, stb.), 10 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 dl tejszín, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, só, bors, kapor, petrezselyemzöld

 

Elkészítés módja

A gombákat megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, az étolajon megdinszteljük a gombával együtt, sózzuk, borsozzuk. A vajas tésztát kinyújtjuk, és 5x5 cm-es kockákra vágjuk. Az elkészített gombaragut a tészta közepére helyezzük, a sarkait felhajtjuk, és a tetején összecsavarjuk. Tojással megkenve 180°C- os sütőben pirosra sütjük. Világos vajas rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és a petrezselyemzöldet, tejszínnel dúsítjuk. Sóval és borssal ízesítjük. Tálaláskor a batyukat a tányér közepére helyezzük, és a zöldfűszeres mártással meglocsoljuk.

 

Borajánló

Béres Holdezüst Cuvée

 

Recept:

Vajhal Holdezüst tükrében színes zöldségekkel

Hozzávalók

Hozzávalók (4 főre): 80 dkg vajhal, 2 dkg liszt, 1 dl tejszín, 2 dkg vaj, só, bors, 2 dl Béres Holdezüst Cuvée, 60 dkg zöldköret (sárgarépa, karfiol, brokkoli), olaj a sütéshez

 

Elkészítés módja

A vajhalat sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és kevés olajban vagy roston megsütjük. Lisztből és vajból vékony rántást készítünk, felengedjük borral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor a halszeleteket félig bevonjuk a mártással, és zöldkörettel tálaljuk.

 

Borajánló

Béres Holdezüst Cuvée

 

Béres Webáruház

Kosár 0