Boraink / Béres Tokaji Diókút Hárslevelű 2011

Béres Tokaji Diókút Hárslevelű 2011

évjárat: 2011
jelleg: száraz
fajta: hárslevelű
Nyomtatás

Analitika

űrtartalom: 0.75 l
alkoholfok: 14 %
savtartalom: 4.9 g/l
maradék cukor: 2.6 g/l

Borleírás

Néhány éve elhatároztuk, hogy megmutatjuk, nem csak a furmintból lehet nagy száraz borokat létrehozni! A Diókút-dűlőből származó hárslevelűből készítjük el ezt a bort 2008 óta.

 

Acéltartályban erjedt, melyet rövid tölgyfahordós érlelés követett. Illatában és ízében is megtaláljuk, amit a hárslevelűben szeretnünk: a hársfavirágot, a cédrust, az őszibarackot, melyeket szépen kiegészítenek a fás jegyek. Eleven savai üdeséget adnak a bornak. Aki szeretne ezzel a fajtával is kísérletezni, annak feltétlen ajánljuk!

Recept:

Saját húsával tálalt aranysárga gyöngytyúkleves julienne zöldségekkel

Hozzávalók
Hozzávalók (6-8 főre): 1 db nagyobb gyöngytyúk (kb. 1,3 kg), 50 dkg sárgarépa, 30 dkg petrezselyemgyökér, 1 db kisebb karalábé, 1 db kisebb zeller, 1 db TV paprika, só,...

Tovább

Recept:

Öntött erdőhorváti perec túróval

Hozzávalók
Hozzávalók (4 főre): 3 köteg erdőhorváti perec, 10 dkg teavaj, 1 pohár tejföl, 20 dkg túró, só.
Elkészítés módja
A perecet nagyobb darabokra törjük, és forró vizet...

Tovább


Recept:

Saját húsával tálalt aranysárga gyöngytyúkleves julienne zöldségekkel

Hozzávalók

Hozzávalók (6-8 főre): 1 db nagyobb gyöngytyúk (kb. 1,3 kg), 50 dkg sárgarépa, 30 dkg petrezselyemgyökér, 1 db kisebb karalábé, 1 db kisebb zeller, 1 db TV paprika, só, egész bors, petrezselyemzöld.


Elkészítés módja

A megtisztított, jól megmosott gyöngytyúkot hideg vízben tesszük fel főni. Amikor felforrt, a tetején lévő habot szűrőkanállal eltávolítjuk, beletesszük a zöldségeket, és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. 3-4 óráig lassú tűzön, gyöngyözően főzzük. Amikor a gyöngytyúk megfőtt, kiszedjük, a levest leszűrjük. A húst lefejtjük a gyöngytyúkról, és a metéltre vágott zöldségekkel tálaljuk.


Borajánló

Diókút Hárslevelű

 

Recept:

Öntött erdőhorváti perec túróval

Hozzávalók

Hozzávalók (4 főre): 3 köteg erdőhorváti perec, 10 dkg teavaj, 1 pohár tejföl, 20 dkg túró, só.


Elkészítés módja

A perecet nagyobb darabokra törjük, és forró vizet öntünk rá. Addig áztatjuk, míg megpuhul, majd leszűrjük. A teavajban megpirítjuk a tejfölt, majd a perecre öntjük, rámorzsoljuk a túrót, és megsózzuk. Az ízletes perecet tejföllel locsolva tálaljuk.


Borajánló

Diókút Hárslevelű

 

Kosár 0

A még kellemesebb felhasználói élmény érdekében, weboldalunkon mi is cookie-kat használunk. A cookie-k használatáról további információt Adatvédelmi tájékoztatónkban olvashat. Elfogadom