Webáruház / Béres Lőcse Furmint 2008

Béres Lőcse Furmint 2008

évjárat: 2008
jelleg: száraz
fajta: furmint

Nyomtatás

Analitika

űrtartalom: 0.750 l
alkoholfok: 13.5 %
savtartalom: 6.4 g/l
maradék cukor: 2.9 g/l

Borleírás

Elegáns, ásványos, jelentős érlelési potenciállal bíró bor a Lőcse-dűlőről. A furmintra jellemző illatok jelennek meg először, majd az újfahordós érlelésből származó ízjegyek.

Markáns, érett savai hosszú, intenzív lecsengést adnak a bornak.

Díjak, elismerések

Recept:

Favágók pecsenyéje

Hozzávalók
Hozzávalók (4 főre): 4 nagyobb szelet sertéskaraj, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg bacon, 6 fej csiperkegomba, 0,5 kg burgonya, 10 dkg liszt, 1 tojás, só, bors, kevés olaj a...

Tovább

Recept:

Falusi burgonyaleves mangalicakolbásszal

Hozzávalók
Hozzávalók (4 főre): 50 dkg burgonya, 30 dkg mangalicakolbász, 10 dkg zsír, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, só, bors, fűszerpaprika, vöröshagyma, fokhagyma.
 
Elkészítés...

Tovább

Árlista letöltése

Recept:

Favágók pecsenyéje

Hozzávalók

Hozzávalók (4 főre): 4 nagyobb szelet sertéskaraj, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg bacon, 6 fej csiperkegomba, 0,5 kg burgonya, 10 dkg liszt, 1 tojás, só, bors, kevés olaj a sütéshez.


Elkészítés módja

A sertéskarajt serpenyőben megsütjük. A visszamaradt zsírjában a karikára vágott hagymát elfonnyasztjuk, és belerakjuk a csíkokra vágott bacont és a gombát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd készre pároljuk. A burgonyát megfőzzük, kihűtjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojást, megsózzuk, összegyúrjuk, és közepes golyókat formázunk belőle, amit kinyújtunk, és palacsintasütőben kisütjük. A kinyújtott burgonyalángost köretnek adjuk a ragus húshoz. A tartalmasabb ragut kedvelők dúsíthatják paprikával és paradicsommal.


Borajánló

Béres Lőcse Furmint, Béres Omlás Furmint

 

Recept:

Falusi burgonyaleves mangalicakolbásszal

Hozzávalók

Hozzávalók (4 főre): 50 dkg burgonya, 30 dkg mangalicakolbász, 10 dkg zsír, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, só, bors, fűszerpaprika, vöröshagyma, fokhagyma.

 

Elkészítés módja

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben feltesszük főni. Mikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a félkarikára vágott kolbászt. Zsírból, lisztből és fűszerpaprikából vékony, fűszeres rántást készítünk, majd a forrásban lévő levest ezzel besűrítjük, sóval, borssal ízesítjük. Tálalás előtt ízlés szerint tejföllel dúsítjuk.


Borajánló

Béres Lőcse Furmint

 

Béres Webáruház

Kosár 0